Mijn portfolio

Concepten bedenken en uitwerken, dat is zo leuk om te doen! Klik op de foto om (een deel van) de serie te bekijken.

#Oppervlak(kig)

Door internet ligt de wereld letterlijk aan onze voeten. We worden overspoeld met beelden. Maar kijken we echt? Wekelijks fotografeer ik een grondoppervlak in de openbare ruimte. Waar zie ik? Wat wil ik zien? Door bewust te kijken en te observeren kan ik me blijven verwonderen. Doe je mee? Volg me op Instagram.

Over dingen die voorbij gaan

In opdracht van Rijkswaterstaat fotografeerde ik single used plastic’s (SUP’s). Het op de markt brengen van deze producten is per 2021 verboden. Op een bijna esthetische manier wordt de kijker aan het denken gezet. Zijn deze producten slecht? Of de manier waarop we ermee omgaan? En zijn alternatieven beter of kunnen we zonder? 

Meer informatie

#Witte pauwen

Voor de gedichtenbundel ‘wie zag ooit witte pauwen’ verzorgde ik de fotografie. Iedere foto vertelt een verhaal met als doel de verschillende thema’s uit het boek te versterken. Het is een verzameling van meer dan 60 prachtige gedichten over Ermelo van bekende en opkomende schrijvers. Interesse? De bundel kost 17,95 en is verkrijgbaar via diverse boekhandels, of stuur een mail naar info@kiekuniek.

#Raamstaren

Tegenwoordig zien we alles, maar kijken we ook echt? Dat is de insteek van #Raamstaren. Wekelijks kijk ik door of tegen een raam. Waar was ik op dat moment? Wat zag ik? Wat wilde ik zien? Een aantal foto’s zie je hier, de rest is te volgen op Instagram. Kijk je mee?

Het leven van alle dag

Hoe bijzonder zijn de gewone dingen in het leven. Op een pure manier leg ik die momenten vast die vaak niet op de foto komen. Van het opstaan tot de rituelen voor het slapen gaan. Unieke herinneringen voor later.

Uit de (keuken)kunst

Door keukenvoorwerpen in verschillende posities te draaien ten opzichte van de lichtbron ontstaan verrassende vormen in de slagschaduw. In deze slideshow wat voorbeelden. Gezamenlijk vormen ze een collage van 1 x 1 meter die prachtig staat in een moderne keuken. Interesse? Stuur een mail naar info@kiekuniek.nl

Knuffels

Bijna iedereen heeft er wel een (gehad). Vaak liggen ze versleten in een doos op zolder. Door ze te portretteren komen ze weer tot leven. Een mooi cadeau voor bij een huwelijk, geboorte of jubileum.

Klederdracht

In tweeluiken zijn details uit de natuur gecombineerd met details van de Zeeuwse klederdracht. Zo komt de vorm van de bloedkoralen terug in zeekraal. De haakjes combineren mooi met de roestige haak in het betonblok, enzovoort. Nostalgie wat in een bedrijf, instelling of verzorgingshuis niet misstaat.

Johanna Minnaard van kiekUniek

kiekUniek heet voortaan Johanna Minnaard Fotografie.
Welkom op de nieuwe site.